Boo Boo den store

Av alla fina killar som Iris fick i sin första kull – Spökkullen, så var det självklart att Boo Boo skulle bli kvar i katteriet. Han är helt fantastisk! En stor och rejäl skogkatt, precis som de ska vara. Ett underbart temperament och dessutom svartsmoke. Det gick ju helt enkelt inte att stå emot.

Han har så många fina kvaliteter denna rejäla, coola, stabila skogkatt. Hans temperament är föredömligt. Han är en av de coolaste katter jag haft. Inte rädd för i stort sett någonting. Mjuk och fast, skulle man kunna beskriva honom som, en riktig kompis.  Han har en benstomme och längd att beundra. Han vägde hela 7 300 gram när han var 10,5 månader! Sen stannade han av när han blev fertil och det ska bli spännande att se vad han slutligen landar på för vikt. Tekniskt så har han en spikrak profil och trekanten i hans huvud klockren. Jag kunde önska lite större öron, kanske lite mer längd och höjd i huvudet och en skarpare silverkontrast. Men då hans mamma har en av de finaste silverkontraster jag sett på en svartsmoke, så hoppas jag att Boo Boos silver ännu har möjlighet att utveckla sig lite mer åt det hållet.

Svartsmoke är min favoritfärg, men inte den som bäst betalar sig på utställning, tyvärr. Trots det har det gått bra för Boo Boo på utställning.  Han blev Champion två veckor innan han fyllde året. Och under 2019 tog han 5 BIV och blev nominerad 4 gånger. Han blev årets katt kategori 2 i vår klubb MSK och han blev Årets Katt BIV NFO Grupp 7 i SVERAK. Gissa om jag är stolt!

Jag brukar säga att om jag hade kunnat köpa Boo Boo när jag letade min först Skogkatt, ja då kanske det inte hade blivit nåt katteri alls. Men jag är så glad att jag började med katteriet och att jag fick en sån fin och efterlängtad svartsmoke i Avivaz första kull.