VÅRA KATTER

KASTRAT

LITE HISTORIA

Iris (DK*Dan-Queen Iris) och Doris (DK*Sakeena’s Le Fabuleux Amélie) är två underbara skogistjejer som är grunden i mitt lilla katteri. De kommer båda från Danmark. Iris är den coola, lite långsamma lantisen från Nordjylland och Doris är den tuffa stadstjejen från Köpenhamn.

Innan Doris kom in i huset skulle Iris till exempel aldrig drömma om att hoppa upp på matbordet eller köksbänkarna. Men när hon flyttade in så skulle huset utforskas på nytt vis! Så klart listade Doris snart ut att katter på matbordet inte var önskvärt av tvåbeningarna. Hur hanterar hon det? Jo, går upp på bordet, lockar med sig Iris dit. Hör att det kommer någon in i rummet och vips är hon med blixtens hastighet borta därifrån. Gissa vem som sitter ensam kvar på bordet och får skämmas….!?

Så olika som dessa två tjejer är, lika bästa, kärvänliga väninnor är de.

Av alla fina killar i Iris första kull – Spökkullen, fick Boo Boo stanna i katteriet. Han är en fantastiskt härlig katt och det var kärlek vid första ögonkastet. Avivaz har en klar förkärlek till svartsmokar och även om hans silveranlag inte visade sig förrän han var fem veckor, så var han hjärtekatt från första stund.

Han har så många fina kvaliteter denna rejäla, coola, stabila skogkatt. Hans temperament är föredömligt och han har en benstomme och längd att beundra. Han vägde 7 300 gram när han var 10,5 månader! Hans profil är spikrak och trekanten i huvudet klockren.  Jag kunde önska lite större öron, lite mer längd och höjd i huvudet och en bättre silverkontrast. Men då hans mamma har en av de finaste silverkontraster jag sett på en svartsmoke, så hoppas jag att Boo Boos silver ännu har möjlighet att utveckla sig lite mer åt det hållet.

Bonnie, är såklart syster till Clyde, och hon stal mitt hjärta första gången jag såg henne. Jag, som trodde att jag aldrig skulle ha en padda, föll pladask för denna underbara tjej. Hon har allt som jag letade efter när jag sökte en ny hona till katteriet. Det är i stort sett ingenting som jag i nuläget skulle vilja ändra eller förbättra på hos henne.

Bonnie är svartsköldpadda och kommer från Susanne Mårtensson och Prana’s. Jag är så glad och tacksam för att just jag fick ta hem denna pärla till mig. Välkommen till Avivaz min skatt!

KATTER VI HAFT