Påhittiga Doris

Iris behövde en ny lekkamrat, för den gamla huskatten var inte så road av hennes lekar. Så tidigare än jag hade planerat fick jag börja leta efter en Doris. Även denna gång fanns katten jag fastnade för i Danmark, närmare bestämt hos Sakeena Elkington i Köpenhamn. Vad jag är tacksam och glad för det mötet!

Amélie, som till vardags kallas Doris, är av en helt annan personlighet än Iris. Det märks att hon kommer från Köpenhamn och Iris från landet långt upp på Jylland. Doris är blixtsnabb i både tanke och handling. Doris är en rolig katt, men också väldigt kelen och gosig. Hon har ett lite ”vildare” uttryck än Iris och kallades därför ”angry girl” som kattunge. Men hon är inte alls ”angry” bara rolig, påhittig och finurlig.

Doris har också varit framgångsrik på utställningar. Precis som Iris hon blev hon Champion i juni 2018 när hon just fyllt ett år. I augusti 2018 blev hon internationell champion och hon har tagit certifikat på varenda utställning sen hon gick upp i vuxen klass.

Hon klev fort upp i klasserna där hon nu möter äldre och mer utväxta konkurrenter. Vi beslöt därför att ge henne lite tid och att låta henne få en kull.

I Doris egen anda kan man säga att hon på ett sätt valde fästman själv… På utställningen i Vårgårda i maj 2018 lyckades hon smita ut ifrån transportburen när jag gick för att checka in. Hon knatade lugnt ut ur buren (Iris satt så klart kvar i därinne) och tittade sig omkring. Ett par burar bort fanns Katri och Patrik Halemark från SE*Duvesjön’s. De fick syn på rymlingen och plockade upp henne innan hon han utforska hela utställningshallen. Tack! Katri och Patrik var där med den helt bedårande unge killen Lisselbacks Feroz. Ett mycket enkelt val av partner till Doris.

Efter en del övervägande kastrerades Doris i februari 2020. Jag bestämde mig för att inte fortsätta aveln på henne efter som hon visade sig bli en liten och nätt hona, även efter att hon fått en kull.

Hon njuter nu av livet utan att ha ansvar för fler små kattungar. Våren 2020 flyttade Doris till ett nytt kärleksfullt hem tillsammans med Avivaz Odin, en av Iris kattungar från den Nordiska kullen.