Kärvänliga Iris

Efter att ha letat i över ett år efter en svartsmoke hona av riktigt bra kvalitet fick jag till slut syn på Iris. En helt bedårande tjej som stal mitt hjärta på en gång. Hon är uppfödd av Dorthe Ellgard på Jylland i Danmark. Stort tack till Dorthe för att jag fått ta hand om denna pärla.

Det har gått bra för Iris på utställningarna. Hon blev Champion i juni 2018, drygt ett år gammal. Iris har en gedigen stamtavla och hennes enda kullsyskon IC DK*Dan-Queen Ivan blev internationell champion våren 2018. Han är nu avelshane hos Marion Völker i Tyskland.

Iris är en kärvänlig katt som gärna myser i soffan. Hon hittar för det mesta inte på så mycket tokigt bus utan tar det mesta med lugn och ro, utan att vara för sävlig. Hon gillar besök av både hundar, katter och människor. Ligger gärna på rygg och blir kliad. En lätthanterad, kramgo katt med hjärtat på rätta stället. Tittar gärna på när hennes bästis Doris hittar på bus. Det är så underbart att se två så olika personligheter vara så fantastisk goda vänner.

Iris första kull var Spökkullen med SC S*Utblicken’s Trisse. Trisse är en vacker, blåspotted kille som har ett fantastiskt stabilt och kärvänligt temperament. Han lämnar också stora, välväxta avkommor och han gjorde oss inte besviken. Iris fick sex stycken stora, fina hanar.  Stort TACK Ylva Ehrenbåge på Utblicken’s för att jag fick låna Trisse till Iris. CH*Avivaz Boo Boo stannade i katteriet.

I september 2019 tog Iris sin IC titel på DARAKs utställning i Haslev – Danmark. Nu väntar hon kattungar i slutet av januari 2020. En jättespännande kombination som jag ser så mycket fram emot; vår fina IC DK*Dan-Queen Iris och världens näst vackraste Skogkatt, den magiske SC SE*Lisselbacks Giovanni, JW! Vid ultraljudet på dag 24 fann veterinären sex små liv som vi hoppas alla kommer ut friska och fina i slutet av januari 2020. Det blir Giovannis allra första kull och vi är så tacksamma att ha fått låna honom av Helena Widenby på Lisselbacks. Stort TACK 🙏